Technické informace
Technické specifikace:
- Každý provozovatel stánku je povinen dodržovat protipožární předpisy a stánek vybavit vhodným hasicím přístrojem (vodním nebo pěnovým s hasící schopností 13A nebo přenosným hasicím přístrojem práškovým s hasicí schopností nejméně 21A), a to v souladu s § 2 vyhlášky o požární prevenci a dále s čl. 78 normy ČSN 730 831.
- Vzhledem k bezpečnosti návštěvníků a místním závlahovým systémům, kotvěte své stánky zátěžemi. Není dovoleno kotvit stánky hřeby a vruty do terénu.
- Obsluha stánku je povinna zajistit, aby veškeré elektrické zařízení stánku včetně kabelů a rozvaděčů bylo zabezpečeno proti přístupu cizích osob a bylo v souladu s platnými předpisy.
- Pokud máte přípojku k elektrickému proudu, označte si prosím svou koncovku samolepkou, kterou pro tento účel obdržíte na vjezdové bráně.
- Pokud při prezentaci používáte nebalené potraviny jste povinni používat výhradně WC vyčleněné pro potravináře.
- Do parku mají z technických důvodů vjezd povolen pouze auta do 3,5t.
- Pokud máte zaplacené parkování na vyhrazeném parkovišti, po vyložení zboží prosím přemístěte svůj automobil na parkoviště a řádně je označte naší parkovací kartou, kterou opět obdržíte na vjezdové bráně.
- Auta, která je nezbytně nutné ponechat v sadech, prosím označte parkovací kartou k tomu určenou, opět obdržíte na vjezdové bráně, podle dohodnutých požadavků.
- Upozorňujeme, že akce je přísně apolitická a tedy je zakázaná jakákoliv politická agitace.
Přesah stánku
Stánkový rozměr i s manipulačním prostorem
Hloubka stánku i s manipulačním prostorem
Stánky nejsou stavěné na dotek (až na výjimky, kde to vyžaduje prostor), ponecháváme mezi stánky mezeru 1 -1,5m. Objednané stánkové místo by mělo pojmout nejen rozměry stánku, ale případný manipulační prostor, který potřebujete a to jak do délky (pultová strana), tak do hloubky.
Hloubka pojízdné prodejny včetně manipulačního prostoru
Délka pojízdné prodejny i s manipulačním prostorem
Označení elektrické přípojky
Koncovku je třeba označit
Zakoupená přípojka elektrického proudu:
- U vjezdu do areálu obdržíte lepící pásku, kterou označíte koncovku připojenou na rozvodné místo (neoznačené koncovky budou vyndávány a majitel se vystavuje riziku pokuty či okamžitému ukončení účasti)
- Pásku (el. připojení do naší sítě) lze dokoupit na místě, ale pouze v případě, že místo je možné elektrifikovat
- U vjezdu obdržíte tzv. povolení k prodeji, kde je vystavené i potvrzení o povolení el. centrály. Toto povolení je stánkař na vyzvání pořadatelské služby předložit.
- Nepodléhají kontrole, schválení ani zpoplatnění.
- 230 V / 16 A (do max. 3,6 kW okamžitého příkonu)
- 400 V / 16 A (do max. 11,00 kW okamžitého příkonu)
- 400 V / 32 A (11,01kW – 22 kW okamžitého příkonu)
Hasicí přístoj
Vybavte stánek hasicím přístrojem
Každý provozovatel stánku je povinen dodržovat protipožární předpisy a stánek vybavit vhodným hasicím přístrojem (vodním nebo pěnovým s hasící schopností 13A nebo přenosným hasicím přístrojem práškovým s hasicí schopností nejméně 21A), a to v souladu s § 2 vyhlášky o požární prevenci a dále s čl. 78 normy ČSN 730 831.
Hygiena stánku s občerstvením
Hygienické požadavky pro občerstvení
Každý provozovatel stánku s občerstvením je povinen dodržovat hygienické předpisy v souladu se zákonnými normami (ZDE).
- Nejpozději v den zahájení provozu (prodeje) písemně oznamte příslušné hygienické stanici provoz. předmět, rozsah a umístění provozovny (učiníte-li ještě po nahlášení změny – nezapomeňte je znovu nahlásit). Poplatek se nehradí. Můžete využít formulář ZDE. Hlášení musí obsahovat:
- identifikační údaje:
- fyzická osoba – obchodní firma + bydliště
- právnická osoba – obchodní firma + sídlo + právní forma
- předmět a rozsah činnosti
- umístění provozovny
- datum zahájení a ukončení provozování činnosti
- identifikační údaje:
- Základní hygienické požadavky stravovacích služeb
- zdravotní průkaz osoby
- stánek musí disponovat pitnou vodou
- musí být zajištěna teplá voda pro mytí rukou a provozního nádobí a náčiní, očistu stánku
- umyvadlo na mytí rukou, prostředky na osušení (papírový ručník)
- vybavení pro oddělené uložené pracovního a civilního oděvu
- pokrmy musí být chráněny proti znečištění, slunci a vyžaduje-li to jejich charakter, pak musí být uloženy v chladícím zařízení. Teplé pokrmy udržovány v teplém stavu při nejméně +60°C
- odpady (i ty tekuté) musí být průběžně odstraňovány kvůli eliminaci pohybu hlodavců a hmyzu v okolí stánku
- Alergeny – povinností všech provozovatelů je informovat zákazníka vhodným způsobem o přítomnosti alergenů v pokrmech a potravinách. Lze provést:
- vyvěšením
- uvedením přímo v jídelním lístku/nabídce
- předložením na osobní vyžádání zákazníka – musí být uvedeno větou „Informace o obsažených alergenech poskytne obsluha na vyžádání zákazníka“.
- Zpracujte HACCP neboli zásady analýzy rizik a kritických kontrolních bodů
- technologické postupy, popisy jídel a výrobků
- stanovení kontrolních bodů (CP)
- stanovení kritických kontrolních bodů (CCP)
- stanovení hodnot kritických mezí pro CP a CCP
- definování nápravných opatření pro každý CCP postup sledování CP a CCP
- systém kontroly na ovládání rizik pro každý jednotlivý bod
Označení automobilů
Parkovací karta je platná pouze s telefonním kontaktem na řidiče a za čelním sklem (tak aby byla čitelná)
Neoznačená auta v areálu budou odtažena, po majitelích budou vymáhány náklady s tím spojené a pokuta za nedovolený vjezd!
Označení automobilů, které vjíždí do areálu Dožínek
- Vjezd/výjezd
- Slouží pro auta, která dovezou stánek a zboží
- Auto přijíždí vykládá a odjíždí a to v k tomu určených časech
- Je označeno VJEZDOVOU/VÝJEZDOVOU kartou
- Není zpoplatněno
- Parkování na vyhrazeném parkovišti
- Auto vjíždí do areálu vykládá a odjíždí a to v k tomu určených časech
- Poté může být zaparkováno na parkoviště k tomu vyhrazená P1 a P2
- Je označeno PARKOVACÍ KARTOU (P1 nebo P2) kartou
- Zpoplatněno dle platného ceníku
- Podle kapacity lze dokoupit i na místě
- Parkování v Šimkových sadech
- Auto vjíždí do areálu vykládá a odjíždí a to v k tomu určených časech
- Je označeno PARKOVACÍ KARTOU ŠIMKOVY SADY
- Zpoplatněno dle platného ceníku
- Lze dokoupit i na místě (podle kapacity a umístění stánku)
- Automobil jako sklad potravin
- Auto vjíždí do areálu vykládá a odjíždí a to v k tomu určených časech
- Je označeno PARKOVACÍ KARTOU SKLAD POTRAVIN
- Zpoplatněno dle platného ceníku
- Lze dokoupit i na místě (podle kapacity a umístění stánku)
- Zásobování
- Auto vjíždí do areálu i v průběhu akce a to za doprovodu pořadatelů
- Slouží k možnosti zavážení stánků zbožím i v průběhu akce
- Je označeno KARTOU ZÁSOBOVÁNÍ
- Zpoplatněno dle individuální cenou dle dohody
- Nelze dokoupit i na místě